Meyve ve Sebzeler üretim aşamasından sonra uzun ömürlü olmaları ve daha canlı renklerde rafşlarda yer almaları için koruyucu bir tabaka olan parafin tabakası ile kaplanır.

Parafin hammaddesi petrol olan bir mum çeşididir.

Püskürtme yöntemi ile parafinlenen meyve ve sebzelerin raf ömürleri uzar.Çünkü parafin meyve ve sebzelerin hava ile reaksiyona girmelerini engeller.

Bu yağ bazlı mumsu tabakanın yediğimiz sebze ve meyvelerden su ve geleneksel yöntemleri kullanarak arındırmamız mümkün değidir. Meyve ve sebzeler üretim esnasında maruz kaldığı tüm zirai ilaç, mikroplar, parazitler, böcek ilaçları, kum, toprak, gübre kalıntıları parafin tabakası uygulanarak meyve ve sebzenin yüzeyine hapseder. Arındırılamayan sebze ve meyvelerin insan sağlığını olumsuz yönde etkilemektedir.